Emma Dahlén i tidningsintervju

Emma berättar om karriären, juristyrket och planerna framöver. Nedan ett kort utdrag från intervjun i tidningen.

Emma Dahlén blev snabbt ett erkänt expertnamn just i surrogatmål. Utöver sin expertis kring surrogatmödraskap har värmländskan breddat sig till att nu även vara juridisk expert i familjefrågor, som till exempel testamenten, barn föds, par blir sambos och/eller gifter sig.

– Vi arbetar också inom förvaltningsrätt och socialrätt som innebär relationen mellan personer och myndigheter/kommuner, berättar Emma. Och någon brist på klienter har inte Dahlén Juristbyrå. – Efterfrågan finns så en egen byrå låg nära tillhands för mig. Och färre problem i samhället har tyvärr inte coronapandemin fört med sig. Hur menar du?

– Med ekonomiska och/ eller sociala problem ser vi ett ökat kvinnovåld, ett ökat våld mot barn och fler skilsmässor. Som jurist är Emma Dahlén tydlig och hon tar bara fall där hon kan stå bakom den och det hon företräder.

– Alla ska få tala i en förhandling, prövningar ska vara rättvisa. Som jurist vill jag bli personlig och ta mig in på skinnet hos mina klienter, berättar hon och fortsätter:

– Balansen mellan att bli för personlig och hålla målen på en yrkesmässig nivå kan dock vara svår ibland, men det är oerhört viktigt både för mig som jurist och för min klient.

Ladda ner hela intervjun med Emma Dahlén som PDF

Emma Dahlén i tidningsintervju - Dahlén Juristbyrå