Familjerättslig situationsanalys - Dahlén Juristbyrå

Familjerättslig situationsanalys

För många kan den juridiska aspekten av familjelivet vara komplicerad och tidskrävande, dessutom kan det vara svårt att hålla koll på vilka avtal och juridiska dokument man behöver och hur man upprättar dessa.

För att underlätta erbjuder vi på Dahlén Juristbyrå familjerättslig situationsanalys.

Med den nya tjänsten går vi igenom förutsättningarna och behoven för dig och din familj för att rekommendera vilka familjerättsliga avtal och dokument just du behöver. Inför rådgivningen fyller du i information om din situation, om du är gift eller sambo, om du har barn eller ej osv.

Utifrån din situation rekommenderar vi vilka avtal och handlingar som är trygga för just dig. Med rätt avtal och handlingar kan du garantera att dina intressen är skyddade på bästa sätt.

En familjerättslig situationsanalys är aktuell för alla eftersom juridiken som rör privat och familjelivet påverkar samtliga människor vid olika skeenden i livet.

Exempelvis för den som ska bli sambo, gifta sig eller separera. För den som är gift och där det finns barn från tidigare relation. Situationen att det inte finns egna barn och personen vill bestämma hur ens arv ska fördelas eller då det finns barn men personen vill justera arvet eller förordna att ens barn ska ärva som enskild egendom. Det kan vara den som är ensamstående vårdnadshavare och som vill reglera vem som ska ta hand om barnen vid ens bortgång. Det kan också vara så att personen samäger en båt, sommarstuga eller något annat tillsammans med syskon, föräldrar eller partner och vill göra klart vad som gäller i avtal.

Kostnad 1.500 kr. för analys

I den familjerättsliga situationsanalysen ingår 1 timmes konsultation och kostnaden är 1.500 kr. Om det finns behov för mer hjälp, konsultation eller avtalsskrivning kan kostnader tillkomma.

Saker som exempelvis bör avtalas är:

Arv
För gifta med barn från tidigare relation. Situationer där det inte finns egna barn och personen vill bestämma hur arvet ska fördelas eller då det finns barn men personen vill justera arvet eller förordna att ens barn ska ärva som enskild egendom.

Vårdnad
Det kan vara den som är ensamstående vårdnadshavare och som vill reglera vem som ska ta hand om barnen vid ens bortgång.

Egendom
Det kan också vara så att personen samäger en båt, sommarstuga eller något annat tillsammans med syskon, föräldrar eller partner och vill göra klart vad som gäller i avtal.

Att säkerställa sin juridiska ställning genom avtal och vara upplyst om sin situation är en viktig försäkran inför framtiden.

Allt juridiskt som rör familjelivet, vårdnad och umgänge, samägande, förhållanden, separationer, födsel och döden är vi experter på.

Vi ser fram emot att hjälpa dig/er till en tryggare framtid.

Jurist på Södermalm i Stockholm – boka gratis konsultation

I vissa faser av livet behöver man hjälp för att få ordning på saker och ting. Det kan gälla när man får barn, blir sambo, skall gifta sig eller får problem i företaget. Kontakta oss för gratis konsultation.
Maila oss på elias@dahlenjuristbyra.se.